Youtube topp 10 – del 2

Att göra succé på Youtube kan innebära stora pengar. Det går att bli stor där med videor på nästan vilket ämne som helst. Ett välkänt svenskt exempel är Pewdiepie, som har mer än 30 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal. De mest populära videorna är dock musikvideor.

5. Eminem ft. Rihanna – Love the Way You Lie

Eminem var den allra största rapparen under det tidiga 00-talet. Sedan dess har det gått sämre för honom, åtminstone på det kommersiella planet. Han gjorde dock en stark comeback år 2010 med den här låten, där han tog hjälp av ingen mindre än Rihanna.

4. Katy Perry ft. Juicy J – Dark Horse

Juicy J kommer inte att gå till historien som en av de bästa rapparna (till skillnad från exempelvis Eminem). Den här låten är helt och hållet Katy Perrys show. På mindre än ett år har videon fått mer än 800 miljoner visningar.

3. LMFAO ft. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem

LMFAO är kanske mest kända för Sexy And I Know It, men det är den här videon som har flest visningar på Youtube. Till stor del beror det på videon, som introducerade Melbourne Shuffle för en bred publik. Dansen uppkom på australiensiska rejvklubbar redan på 80-talet.

2. Justin Bieber ft. Ludacris – Baby

Justin Bieber är en av de allra största artisterna just nu, så att han har med en video på denna lista är inte förvånande. Enligt Martin Schibbye var det också en av de populäraste låtarna bland de fängslade på Kality-fängelset i Etiopien.

1. PSY – Gangnam Style

PSY lärde hela världen att Gangnam är Seouls svar på Östermalm, och att dansa som om man rider på en häst. I och med denna video började den sydkoreanska populärmusiken, K-pop, sitt segertåg över världen, och vi har nog inte sett slutet på detta ännu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.